Over Mij

raindrops

kristinaIMG 03281

OVER MEZELF:

 Aanvaarden wat is,

regen en zon,

anders maar even echt,

wind die me uitnodigt om los te laten,

vrij,

een boom die me streelt met

magie en blad, en die me

herinnert om gewoon te zijn,

soms zoekend, dan weer innerlijk

vervuld,

liefde steeds een stap voor op pijn.

augustus 2017

 

Als kind was ik reeds geïnteresseerd in de geneeskracht van planten en kruiden.
Lange wandelingen in de natuur en de zalige vakanties op de boerderij van mijn grootmoeder werkten inspirerend en voedend.
Ook creativiteit en dans speelde een belangrijke rol in mijn leven. Ook vandaag nog, hou ik van het subtiele, schoonheid en de “grace” in mensen en dingen.

 

Halverwege de 30 werd de innerlijke stem van mijn ziel steeds luider, en begon ik met Hatha Yoga en Poweryoga. Mijn eerste Kundalini Yogales voelde als thuiskomen en een aantal jaar later volgde ik een teacher opleiding. Deze Yoga ervaar ik als heel compleet en heeft me zowel vreugde gebracht als meer fysieke en mentale kracht en veerkracht, inzichten en moed tijdens moeilijke momenten.
Sinds 2012 geef ik wekelijk yogales in Sint-Genesius-Rode en organiseer ik regelmatig yogaworkshops (stress en burn-out, detox,…).

 

Mijn passie voor natuurlijke en Oosterse geneeswijzen brachten ook Reiki (universele levensenergie) en Shiatsu (Japanse drukpuntmassage) op mijn pad. Tijdens mijn Shiatsu-opleiding leerde ik terug te voelen en te vertrouwen op de oneindige wijsheid van stilte en van “zijn” in de plaats van doen. Ik ontdekte dat emoties en lichamelijke ongemakken, zich aandienen als wegwijzers naar een gezonder en gelukkiger leven.

 

Gezonde, natuurlijke voeding neemt ook een belangrijke plaats in mijn leven en dat van mijn gezin. Ik laat mij vooral inspireren door de principes van een juiste combinatieleer, de Natuurlijke Hygiëne (o.a. raw food), eten volgens de seizoenen, vijfelementenleer en macrobiotiek. Ik ben geen healthy food freak, maar een healthy food lover...

 

Mijn passies, kennis en ervaringen wil ik graag delen met jou, zodat ook jij in je kracht kan komen, de drukte van elke dag kunt loslaten en een gelukkiger en gezonder leven kan leiden.

 

Zo is Sprankeling ontstaan, vanuit een droom om anderen te helpen om telkens opnieuw hun eigen grootsheid en licht te (her)ontdekken en te leven.

 

Mijn kwalificaties:
- ayurvedische massage(weekend) met Mireille Vanderstraeten in 2008
- Reiki I en II bij Anja Deneve (2011)
- Bach bloesems bij Jef Strubbe: certificaat niveau 1
- Internationale Kundalini yoga teacher opleiding level I(200 hrs: 2012-2014) bij de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh
- Internationale Kundalini yoga opleiding level II(Stress & vitaliteit): 2014 bij de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh

- Internationale Kundalini yoga opleiding level II(Conscoius communication): 2015 bij de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh

- Internationale Kundalini yoga opleiding level II(lifestyles en lifecycles): 2016 bij de Karam Kriya School van Shiv Charan Singh

-Internationale Kundalini yoga opleiding level II(Authentic relationships): 2018 bij Hariang Kaur (3HO Nederland)

- Yin yoga(1-week opleiding) bij Sampourna Yoga te Brussel 2013
- Shiatsu niveau B en C (relaxatie en revitalisatie) bij Ananda (2011-2013) (erkend door de Belgische Shiatsu Federatie) en Shiatsu niveau A bij O-Ki(shiatsutherapeut 2016).
-Chi Nei Tsang Energetische Orgaanmassage bij de Shiatsu Academie:2014

-Craniosacrale technieken, voetreflexologie
- natuurlijke voeding (De Groene Dag - Stefaan De Wever)-certificaat 2015
- toegepaste voedingsleer (De Levensschool)
- en nog allerhande korte opleidingen, workshops,...

-2017: erkend familiaal bemiddelaar bij Mediv

-2018: Interactie-academie:Ouderschapsregelingen na scheiding- Bemiddelen met ouders en kinderen.

-2018-2019: student bij YAH (Yoga & Ayurveda Health) 

-december 2018: Basiscursus Vedic Art

-2 april 2019: SoulCollage® facilitator.(www.soulcollage.nl)

 Dank aan alle leraars op mijn pad, mijn partner, gezin en het Leven zelf.

Wat is kundalini yoga?

IMG 02521

Kundalini Yoga wordt ook de yoga van het bewustzijn genoemd, realiseert bewustzijn in korte tijd en is voor iedereen toegankelijk, of je nu zakenvrouw of huisman bent.

Kundalini yoga werd aan het eind van de zestiger jaren door Yogi Bhajan (1929-2004) uit Noord-India naar het westen gebracht. Yogi Bhajan was meester in Kundalini Yoga en Witte Tantra Yoga.

Lees meer..

Shiatsupraktijk

IMG 02641

Natuurlijke begeleiding voor een vitaal en bewust leven in balans
relaxatie
heel worden
bij jezelf komen bewuster omgaan met je emoties


Je kan bij mij terecht voor een shiatsumassage, stoelmassage en emoshiatsu.

Lees meer

WHAT IF ONE OPPORTUNITY COULD CHANGE YOUR LIFE?

IMG 0360

ALOE INSPIRED!

 

Lees meer..